Sanitas Sport Fitness • Het fitnesscenter met de meest professionele begeleiding
Paepestraat 178 9260 Wichelen
info@sanitassport.be +32(0)52/42.20.34

Sanitas Sport Wichelen

Het fitnesscenter met de meest professionele begeleiding

Historiek

Het is allemaal begonnen in 1972 in de garage van onze toenmalige woning in de Gebuurweg te Wichelen.

Tengevolge van een werkongeval in de schrijnwerkerij moest vader, Raf Triest, revalideren om ooit terug goed ter been te zijn. Hiervoor werden een aantal losse halters en een bankje aangeschaft.

Al snel kwamen er vrienden en buren hem vergezellen.

Dit leidde tot bijkomende gewichten en toestellen met de herinrichting van de garage tot gevolg. Er kwam een clubje tot stand dat de naam SANITAS kreeg, Latijnse benaming voor GEZONDHEID.

Met het oog op de verderzetting van Sanitas zijn we in 1986 verhuisd naar een ruimere locatie in de Paepestraat te Wichelen. Het clubje nam een hernieuwde start en sprong uit zijn voegen.

Als enige zoon stapte ik in de voetsporen van mijn ouders en ging een grote toekomst tegemoet in de nieuwe zaak. Ons motto ‘gezond sporten’ werd extra in de verf gezet met een nieuwe benaming: SANITAS SPORT.

Over de jaren heen zijn we verder gegroeid, naast  halters werd er plaats gemaakt voor bijkomende moderne fitnesstoestellen. Dankzij de jarenlange ervaring van mijn vader en mezelf groeide Sanitas Sport tot dé fitness plek bij uitstek, waar sporters van diverse disciplines (bvb. wielrennen, voetbal, basket) specifiek en resultaatgericht advies krijgen.

Onze no-nonsense aanpak biedt praktische en op maat gerichte begeleiding (aan alle sportievelingen) in een professionele omgeving. Fitness is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Sanitas Sport helpt iedereen die aan een fit lichaam wil werken, ook zij die herstellen na revalidatie en niet te vergeten de sportieve ‘derde jeugd’.

In 2013 is de fitnessruimte uitgebreid en hebben we ruimte gekregen voor groepslessen. Deze geven aan Sanitas Sport terug een serieuze meerwaarde.

De 3e generatie Triest is ondertussen ook een feit. Glenn brengt op diverse vlakken vernieuwing.

Hij coacht je doorheen de bokslessen en de suspension training. Sport je liever individueel, dan kan je ook bij hem terecht voor Personal Training. Glenn is enorm gepassioneerd door het menselijk lichaam. Diverse klachten behandelt hij met zijn therapieën. Sanitas Care is geboren.

2022 is een Jubileum jaar! Reeds 50 jaar draaien we mee in de fitnesswereld. Uiteraard zijn we fier op deze prestatie. Dit is nogmaals het bewijs dat fitness in onze genen zit.

Sanitas Sport is werken aan een gezond lichaam in de beste omkadering, gekoppeld aan generaties lange ervaring.

Thierry.

Shop

In onze fitness verkopen wij verschillende voedingssupplementen en handige fitness-benodigdheden. Contacteer Thierry voor meer informatie.